Massages/ Stoelmassage

Stoelmassage

De techniek van de stoelmassage is gebaseerd op de meer dan 5.000 jaar oude Japanse Amma-Shiatsu acupressuur techniek. Deze is speciaal verder ontwikkeld om op locatie te kunnen worden toegepast. De massage wordt gegeven met de kleren aan, er wordt geen olie gebruikt. De duur varieert tussen de 15 tot 20 minuten en gebeurt op een comfortabele ergonomische stoel, die het lichaam volledig ondersteunt. Hierdoor kan men volledig ontspannen.

Waarom stoelmassage?

Het hoge tempo waarin de mensen tegenwoordig leven zorgt voor steeds meer spanningen, overal in het lichaam. Bovendien werken veel mensen steeds meer en langdurig in dezelfde houding. Dit leidt dan steevast tot spanning en stijfheid in de spieren, veelal in de nek en schouders. Dit kost veel energie en kan op den duur doorbloedingsstoringen, vermoeidheid en pijn veroorzaken. Doordat stoelmassage ontspant en tegelijkertijd de bloedcirculatie bevordert, is het een effectief middel om deze verschijnselen en bijkomende stress-symptomen te bestrijden.

Het directe resultaat is dat je ontspannen, opgefrist en alerter bent. Dit gevoel houdt een paar dagen aan. De voordelen van de massage nemen toe met de frequentie van de massages. Het beste resultaat wordt bekomen in geval van regelmatige massages; eenmaal per week of per twee weken en het beste op een vaste dag en een vast tijdstip. Regelmatige massages hebben een opbouwend effect.

Stoelmassages bevorderen de eliminatie van toxines. De afvalstoffen worden uit de spieren afgevoerd, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de zuurstoftoevoer wordt verbeterd. Na 15 minuten voelt men zich energieker, ontspannen en opgefrist. Bovendien wordt ook het immuunsysteem versterkt.

Voordelen

Het grote voordeel ten opzichte van tafelmassage is dat stoelmassage 'tussen de bedrijven door' gegeven kan worden. Door op locatie te masseren is de behandeling tijdbesparend. Bovendien voelen vele mensen zich zittend meer op hun gemak.

Op bijvoorbeeld een afdeling verkoop binnendienst kan de werkdruk erg hoog zijn, doordat men er onder meer continu voor het beeldscherm zit. Stoelmassage kan hier een helpende hand verlenen. Via een eenvoudig tijdschema worden de medewerkers beurtelings gemasseerd, zodat de afdeling bezet kan blijven. De behandeling vindt gewoon binnen het bedrijf plaats!

Volgens het Touch Research Institute of the University of the Miami School of Medicine voelen de deelnemers zich na een maand helderder en minder vermoeid. Men reageert alerter, wordt productiever en maakt minder fouten. De Baxter Corp in de USA, een leidend farmabedrijf, verzorgde de laatste vijf jaar twee stoelmassages per week voor zijn werknemers. De algemene werksfeer verbeterde snel en het ziekteverzuim verminderde, niet verrassend, met 25%!

Effecten

Stoelmassage is een effectieve remedie tegen stress en RSI en resulteert in een lager ziekteverzuim. De productiviteit en het concentratievermogen nemen toe. De kosten die daar tegenover staan zijn laag. De effecten van stoelmassage:

 • - Prettig en ontspannend
 • - Werkt preventief
 • - Vermindert stress
 • - Verbetert de bloedcirculatie
 • - Versterkt het immuunsysteem
 • - Stimuleert de afvoer van afvalstoffen
 • - Vitaliseert
 • - Stimuleert de hersenactiviteit
 • - Verhoogt de concentratie
 • - Verbetert de werkprestatie
 • - Houdt spieren en gewrichten soepel
 • - Vermindert kans op RSI