Massages/ Magnesium massage

Magnesium massage

Magnesium is een mineraal dat aanwezig is in iedere cel van het lichaam. Het is onmisbaar voor de energieproductie, de werking van spieren en zenuwen en voor het behoud van de stevigheid van botten. Magnesium speelt een belangrijke rol bij de werking van enzymen in het lichaam en is betrokken bij de aanmaak van hormonen. Ongeveer de helft van de Magnesiumvoorraad in het lichaam bevindt zich (in combinatie met calcium en fosfaat) in het bot.

Wat is magnesium?

Voeding is de bron van Magnesium. Het is aanwezig in vele voedingsmiddelen, met name in noten, granen, groene groenten zoals postelein, spinazie en erwten. De hoeveelheid magnesium in bloed, cellen en bot wordt door het lichaam constant gehouden. De regulatie gebeurt door aanpassing van opname (via de darmen) en uitscheiding (met de urine, via de nieren).

Afhankelijk van de voeding kan een Magnesiumtekort ontstaan. Dit is bijvoorbeeld het geval in veel voedselproducten in de Westerse maatschappij. Door het voortdurend gebruik van eenzijdige kunstmest kan de grond zo arm worden aan Magnesium, dat er een tekort in onze voeding kan ontstaan.

Bij een tekort aan Magnesium kan er een waslijst aan klachten ontstaan. Voor een goede Magnesium huishouding, kan je het tekort op 2 manieren verhelpen.

  1. Door Magnesium te slikken in de vorm van pillen of capsules, waardoor de Magnesium wordt opgenomen in de cellen.
  2. Door te masseren met Magnesium waardoor de Magnesium direct door de spieren worden opgenomen en zo zorgen dat pijnlijke en stramme spieren weer lekker soepel worden.

Wilt u meer weten over onze magnesium? Kijk dan op de De Massagespecialist.

Effecten van een magnesium massage

Ontspanning

Het lichaamseigen Magnesium komt via de huid direct in het interstitium. Daar is het op cellulair niveau vrijwel onmiddellijk actief wat een diepere ontspanning geeft.

Herstel

Magnesium helpt bij herstel van de spieren. Kramp verdwijnt onmiddellijk, spierpijn neemt af en gewrichtspijn wordt verlicht.

Ontzuring

Het Magnesium zorgt voor versnelde afvoer van melkzuur uit de spieren en draagt bij aan het herstel van de Ph waarde in het lichaam.

De massage

Eerst wordt het te behandelen gedeelte ingesmeerd met Magnesium gel, vervolgens wordt dit afgedekt met folie waarna er een infra rood dekentje overheen gaat.

Daarbovenop wordt u dan licht gemasseerd waardoor de warmte en de Magnesium diep in de spieren kan dringen, na ongeveer 15 minuten wordt het dekentje en de folie verwijderd en masseren we met de magnesium verder.

Daarna wordt de Magnesium verwijderd met een warm vochtig handdoekje en wordt de behandeling afgemaakt met een fijne Magnesium bodycrème die de huid verzorgd, of na gemasseerd met massage olie. Door de warmte zijn uw spieren dan al soepeler waardoor de massage vele malen beter werkt.

Totale body packing

Ook kunnen we een totale body packing doen. Hierbij wordt uw gehele lichaam ingesmeerd, met folie bedekt en in een grote infra rood deken gelegd, na ongeveer 40 minuten wordt u uit de deken gehaald en de folie verwijderd. Daarna wordt de Magnesium gel met een warm vochtig handdoekje de magnesium verwijderd. Als laatste gaan we masseren, door de warme Magnesium is uw lichaam dan al heerlijk soepel en zal de massage zeer effectief zijn.

  • NB: Voor aanvang van de lichaamspacking is het belangrijk uw lichamelijke conditie met u door te nemen. Dit bepaald in belangrijke mate de inzet van een totale lichaamspacking, te weten: is de nierfunctie goed normaal, is de bloeddruk in orde en is de hartfunctie normaal.
  • NB: We raden u aan om 2 dagen voor aanvang van de totale lichaamspacking u niet scheren, met name geldt dit voor de benen en de oksels. Magnesiumzout kan bij net geschoren lichaamsdelen gaan prikken.