Massages/ Dry needling

Dry needling

Dry Needling kent twee methodes, namelijk de Canadese methode (wordt gebruikt door de Fysiotherapeut) en de Chinese Methode (Traditional Chinese Medicine TCM).

Vaak horen we van cliƫnten dat Dry Needling veel pijn doet en weinig resultaat heeft. Ze hebben het dan bij de fysio ondergaan, waarbij dan de klachten niet of zeer kort weg zijn.

De Canadese methode

De Canadese methode van Dry Needling gaat als volgt: De triggerpoint (blokkade in een spierbaan voelt als een knobbel of kabel in de spier) wordt weinig of niet gemasseerd. Vervolgens wordt er een naald met een dikte van 0,5 mm in de Triggerpoint gezet die licht gemanipuleerd wordt en even blijft zitten. De bedoeling is dan dat de afvalstoffen uit de triggerpoint wegvloeien en verdwijnen. Echter, doordat de omgeving van de triggerpoint niet open gaat, kunnen er weinig of geen afvalstoffen wegvloeien. Om deze redenen gebruiken wij dus niet de Canadese methode, maar kiezen we TCM Dry Needling.

De Chinese methode

Bij deze Chinese methode (gebaseerd op Chinese Acupunctuur) worden er eerst op bepaalde acupunctuur punten in het lichaam acupunctuur naaldjes gezet die slechts 0,25 mm dik zijn. Deze naaldjes die dus de helft dunner zijn zetten het gehele gebied open. Daarna gaan we met diepere massage methodes de triggerpoint behandelen: dit kan wat gevoelig zijn. Als we de triggerpoints voldoende hebben losgemaakt, zetten we daar acupunctuur naaldjes van 0,2 mm dikte in, waarna we die naaldjes een beetje manipuleren om wat spier reactie te krijgen. Daarna blijven die naaldjes 2 minuten zitten, zodat alle vastzittende afvalstoffen weg kunnen vloeien. Doordat de naaldjes in de meridiaan lijnen geplaatst zijn, blijven de afval stoffen wegvloeien, ook al is het naaldje in de triggerpoint al weg.

Het zetten van onze naaldjes is vrijwel pijnloos, daar deze uitermate dun zijn en moeiteloos door de huid gaan.