Homepagina/ Voordelen van massage

Voordelen van massage

Er wordt vaak naar massages gekeken als alleen een lekkere luxe, maar massages zijn veel meer dan dat. Massages hebben grote voordelen voor uw gezondheid. We hebben hier een aantal van die voordelen op een rijtje gezet.

Een massages verbetert de bloedcirculatie en de afvoer van de afvalstoffen.

Onze bloedcirculatie is van vitaal belang van ons lichaam, bij een verminderde bloedcirculatie worden afvalstoffen slechter afgevoerd en daardoor worden je spieren zwak en stram. Door te bewegen wordt er melkzuur aangemaakt, als er een slechte doorbloeding van de spieren is gaan deze door het melkzuur verzuren en ontstaan er knopen, ook wel Triggerpoints genoemd. Deze knopen zorgen er voor dat de spieren korter worden en gaan trekken waardoor er pijn zal ontstaan op diverse plaatsen in je lichaam waaronder je hoofd.

Door een regelmatige massage kan je dit voorkomen, heb je toch veel last van Triggerpoints dan kan een Triggerpoint massage uitkomst bieden.

Een massage verbeterd je weerstand.

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van een massage op onze gezondheid. Zo blijkt dat na een massage de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd is. Deze witte bloedcellen zorgen ervoor dat infecties en virussen beter worden bestreden. Ook verlaagt een massage het stress hormoon cortisol. Cortisol zorgt ervoor dat onze weerstand vermindert. Door de diepe ontspanning van een massage, schakelt het zenuwstelsel over op een modus van herstel.

Een massage geeft rust in je hoofd.

Een massage bevordert de aanmaak van de Feelgood hormonen serotonine en oxitocine, die rust, ontspanning en een heerlijk gevoel opleveren. Als je je gedachten niet kan ordenen en blijft malen kan een massage je helpen dit naar de achtergrond te bewegen zodat je beter en helderder kan nadenken. Dit kan je helpen om beter te presteren en betere beslissingen te nemen. Ook zorgt een massage ervoor dat je betere invallen krijgt doordat je gedachten rustig worden.

Klinkt goed he? Lekker ontspannen om beter te presteren op je werk of, nog belangrijker, in je relatie. Dus boek eens wat vaker een massage of doe die cadeau aan je partner.

Even tot rust komen?

Reserveer